Hästintresse

Hej!

Mitt hästintresse började när jag var väldigt liten. Min föräldrar har aldrig varit hästmänniskor. Dem har till och med kämpat för att jag inte skulle fästa mig för just hästar. Mitt första ridläger var jag på när jag var 14 år och då var alla dem andra runt 8-10 år på samma läger. Min faster och hennes dotter däremot har alltid haft hästar, så som riktigt liten fick jag ta lektioner utav min faster. När mina föräldrar tyckte att jag hade åldern inne så fick jag börja på ridskola, jag fick snällt cykla alla kilometerna fram och tillbaka. Men de gjorde mig inget, bara jag fick vara nära en häst! Åren gick och jag jobbade mig fram genom hästvärlden, hjälpte till på lektioner. Tog hand om ridskolehästarna, höll i knattelektioner, mockade, vattnade, städade, lektant på ridläger. ALLT för att jag skulle få sitta på en häst! För mina föräldrar betala inte en krona för ridlektioner till mig.

När jag fyllde 18 år och klarade mitt körkort så gick jag från pustande, stönande, cyklande hästtjej till bilkörande, riktigt rå hästbiten  stalltjej som var i skolan på dagarna och i stallet VARJE kväll. Varje dag, varje helg var de häst på schemat. Först när jag tog studenten som 19 åring så började jag på allvar hos min faster och hjälpa henne med hennes unghästar och ungponnyer. Därifrån har jag jobbat mig uppåt och har nu en del att lägga på mitt häst CV.

Från de fölen föds fram tills dem säljs så pysslar, tar in och ut, klipper, tränar, rider in och utbildar jag unghästarna med min faster som hjälp. Det är jag som tränar och visar dem på 3 års test och visar dem ridna m.m på 4 års championat.

Min största vinst är med Mermaid(e.vermont), hon och jag kom på 2:a plats i ungponnyfinalen för gångartsponnyer slagen med endast 0,12 POÄNG ifrån vinnaren, den godkände hingsten GELD MW.

Samma år visade jag Legado(e.Jarno) på 3 års test där han blev bästa gångartsponny OCH bästa hopp-ponny.

Jag har visat ponnyer på 3 års test och 4 års championat, både ston och valacker där dem flesta har åkt hem med diplom och många utav dem även dubbeldiplom.

I Maj nu i år(2014) visade jag ännu en vinnande 3 åring i både gångarter och hoppning. Rosdala Dance Nonstop visades i bollerup med bästa poäng i både gångarter och hoppning. Hans syster Minerva fick med sig ett gångartsdiplom och ynka 1 poäng ifrån hoppdiplom. Minerva är dotter till Mermaid. Rosdala Dance Nonstop är son till Lets Dance som jag själv visade på 3 års test och 4 årschampionat, där hon som 3 åring fick gångartsdiplom och fick dubbeldiplom som 4 åring.

Hästintresset flödar än idag och jag utbildar, visar och hjälper människor med deras hästar om dem vill ha min hjälp. Skulle du vilja ha hjälp med din häst inför visning eller tävling, inridning eller vidareutbildning? Tveka inte att skicka ett mejl till mig på mejladress: Tertuu@hotmail.com

 

minna12671_485412241491541_1810798924_n  Poppy OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lillan2 Gigolobus mini

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s